Kesän jälkeen alkoi blogeissa vilistä salaisia paketteja aivan urakalla. Neulojilla ja askartelijoilla ainakin näyttää olevan omat vaihdot menossa, joten pitäähän meille tilkkuilijoillekkin olla oma vaihto :)

Yahoon Tilkut-palstalla järjestimme viime syksynä Salainen tilkkuystävä-vaihdon ja mukavaa oli. Viime syksynä sain monta tiedustelua miten vaihtoon pääsisi mukaan. Joten tällä kertaa Salaiseen tilkkuystävä vaihtoon pääsee mukaan muutkin kuin Yahoon listalaiset.

Tässä hieman tietoa vaihdosta:

*Salaisen vaihdon ideana on lähettää ystävälle yllätyspaketti. "Salainen" tarkoittaa tässä sitä että sinun pitää koettaa pysyä salaisena vaihdon loppuun asti, joten paketteihin ei laiteta lähettäjän nimeä. Tämä on tilkkuilijoiden vaihto, eli paketeista paljastuu vaikkapa ompelutarvikkeita, kankaita, kirjoja, neuloja ja muita tilkkuilijalle tarpeellisia tavaroita. Ilmoittautumislomakkeen vastausten perusteella sinun pitää koettaa päätellä mikä ilahduttaisi ystävääsi. Sinun ei ole pakko ommella itse mitään tässä vaihdossa, mutta toki paketteihin saa laittaa itsetehtyjäkin juttuja.

*Vaihto alkaa 20.8.2007 ja loppuu 30.11.2007, eli reilut 3 kuukautta. Kuukausien aikana käytettävä rahasumma on 60€ + pakettien postikulut. Eli suunnilleen 20€ kuukaudessa, mutta jokainen saa itse päättää miten jakaa summan kuukausien kesken. Voi laittaa vaikkapa vain yhden ison paketin tai monta pientä. Salaisen ystävän tiedot jaetaan 19 tai 20.8.

*Joka kuukausi on annettava ystävälle jonkunlainen elonmerkki. Jos ei lähetä joka kuukausi pakettia, niin voi lähettää vaikkapa kortin tai muun tervehdyksen. Elokuun aikana kaikkien on annettava jonkunlainen merkki ystävälle, pakettia ei ole pakko lähettää vielä elokuun aikana. Elonmerkiksi riittää esimerkiksi kommentointi ystävän blogissa tai sähköisen postikortin lähettäminen. Tällä elokuun toiminnalla on tarkoituksena varmistaa että jokaisella on salainen ystävä.

*Joka kerta kun muistat salaista ystävääsi jotenkin, oli se sitten sähköinen postikortti tai iso paketti, ilmoita siitä emännälle. Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi. Samoin joka kerta kun vastaanotat salaiselta ystävältäsi jotain, kerro emännälle. Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

*Salaisesta ystävästä on mukavaa tietää kun paketti on tullut perille. Ilmoita tulleista paketeista mahdollisessa blogissasi tai lähetä viestiä emännälle. Kerron täällä blogissa viikoittain saapuneista lähetyksistä ja laitan mahdollisia kuvia paketeista näkyville.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Salainen tilkkuystävä 2007-vaihtoa emännöi Elli Manninen. Emännän saa kiinni sähköpostiosoitteesta [email protected] ja blogia voi käydä katsomassa osoitteessa http://manninene.vuodatus.net/.

Miten Salaiseen tilkkuystävä-vaihtoon pääsee mukaan?

Vaihtoon pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle. Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella. Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite että toimiva sähköpostiosoite. Ilmoittautumislomakkeen kysymykset löytyvät sivun oikeassa reunassa olevasta laatikosta ja tämän viestin alapuolelta. Lähetä vastauksesi ilmoittautumislomakkeen kysymyksiin emännälle sähköpostilla osoitteeseen [email protected] viimeistään 19.8.2007. Mikäli tiedät että et millään kerkeä täyttää kysymyslistaa valmiiksi siihen mennessä ja haluat kuitenkin vaihtoon mukaan, niin lähetä viestiä emännälle. Ehkä joustovaraa voi löytyä :) Vaihtoon liittyviä kysymyksiä voi esittää täällä blogin kommenteissa tai laittaa sähköpostia emännälle.

Kun olet lähettänyt ilmoittautumislomakkeen vastauksineen emännälle niin saat vastausviestin jossa kerrotaan että olet mukana vaihdossa. Mikäli vastausviestiä ei näy lähipäivinä niin lähetä emännälle uudestaan sähköpostia.

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat tilkkuilijat :)